Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας ενεργοποίησαν μία γραμμή ανταλλαγής νομισμάτων τους εν όψει του Brexit

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας ενεργοποίησαν μία υπάρχουσα γραμμή ανταλλαγής νομισμάτων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα και οι δύο με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, εντείνοντας τις προετοιμασίες τους για την πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αργότερα αυτό τον μήνα. Με βάση τη συμφωνία ανταλλαγής, η Τράπεζα της Αγγλίας θα προσφέρει δάνεια σε ευρώ στις βρετανικές τράπεζες σε εβδομαδιαία βάση και η ΕΚΤ θα δίνει ευρώ στην Τράπεζα της Αγγλίας με αντάλλαγμα στερλίνες.

«Η ενεργοποίηση αποτελεί ένα συνετό και προληπτικό μέτρο από την Τράπεζα της Αγγλίας για να προσφέρει πρόσθετη ευελιξία όσον αφορά την ασφάλεια για την παροχή ρευστότητας, στηρίζοντας τη λειτουργία των αγορών που εξυπηρετούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της. «Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, το Ευρωσύστημα θα είναι έτοιμο να δανείσει στερλίνες σε τράπεζες της Ευρωζώνης, εάν υπάρξει ανάγκη», πρόσθεσε η ΕΚΤ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS/Φρανκφούρτη Α.Χ