Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ: Το Λονδίνο επιδιώκει νομικά δεσμευτικές αλλαγές στο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, δήλωσε ο υπουργός

Ο ανώτατος δικηγόρος της Βρετανίας επιδιώκει νομικά δεσμευτικές αλλαγές στο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο.

“Ο γενικός εισαγγελέας συνεχίζει με την εργασία του για να διασφαλίσει ότι θα πετύχουμε νομικά δεσμευτικές αλλαγές που θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στο backstop”, σημείωσε ο Μπρόκενσαϊρ.

“Περί αυτού πρόκειται όσον αφορά το ζήτημα αυτό –να διασφαλιστεί ότι δεν θα παγιδευτούμε σε αυτήν τη ρύθμιση για το backstop, η οποία έχει προκαλέσει τόση πολλή ανησυχία, τόσο πολύ άγχος μεταξύ των συναδέλφων μου και των βουλευτών”, πρόσθεσε.

“Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται τώρα σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο σημείο. Οι άνθρωποι πρέπει να δείξουν λίγη ακόμη υπομονή για να δούμε πώς θα προχωρήσει τώρα αυτό”, κατέληξε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/Λονδίνο ΣΜ