ΕΕ-Βρετανία: Οι Βρυξέλλες προσέφεραν στο Λονδίνο περισσότερες ιδέες για το backstop του Brexit στις συνομιλίες της Τρίτης, σύμφωνα με την Κομισιόν

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στη Βρετανία περισσότερες ιδέες για τις εγγυήσεις αναφορικά με το backstop του Brexit στις χθεσινές συνομιλίες, αλλά οι δύο πλευρές «δεν κατάφεραν ακόμα να εντοπίσουν μια λύση», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Η χθεσινή συζήτηση επικεντρώθηκε στις κατάλληλες νομικές διασφαλίσεις για τις δύο πλευρές αναφορικά με το backstop», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Προσφέραμε ιδέες για το πώς να δώσουμε περαιτέρω εγγυήσεις ότι το backstop, εάν χρησιμοποιηθεί, θα εφαρμοστεί προσωρινά μόνο για όσο καιρό είναι απολύτως απαραίτητο, εκτός κι αν και έως ότου βρεθεί μια επακόλουθη συμφωνία για να διασφαλιστεί ότι θα αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο», δήλωσε.

«Οι συνομιλίες έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα, οι συζητήσεις ήταν δύσκολες και δεν καταφέραμε μέχρι στιγμής να εντοπίσουμε κάποια λύση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «περαιτέρω τεχνικές συζητήσεις» θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS/Βρυξέλλες ΤΦ